Reiniging met Salie - FREE SPIRIT

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reiniging met Salie

Winkel > Informatie
Reinigen van ruimten en personen met salie

Aansteken/branden van salie
Leg een takje of een paar losse blaadjes salie in een abalone schelp of vuurvaste schaaltje. Steek de salie aan en als het vlam vat, blaas je die meteen uit; de salie gaat dan smeulen en roken. De schelp wordt erg warm, om jezelf te beschermen kun je wat zand of een platte steen onderin leggen. Een 
Smudgestick kun je in de hand houden.
Wanneer je veel kleine stukjes of wat losse poeder hebt, kun je een tabletje geperste houtskool gebruiken. Deze steek je aan en wanneer het gloeit, kun je de poeder erop strooien.
Als je klaar bent met de reiniging kun je de salie doven door een deksel op de schelp of het schaaltje te leggen. Een Smudgestick kun je doven in schoon zand.
Volgorde van handelingen bij een reiniging, eerst de aanwezige personenen vervolgens de ruimten.

Het reinigen van een persoon
Voor het reinigen van een aura of een persoon kun je de schelp of het schaaltje op de grond zetten. Denk erom dat het snel heet kan worden en zorg dat het de ondergrond niet kan beschadigen.
Men gaat met iets gespreide benen boven de rokende salie staan. Let op dat de kleding niet in aanraking komt met de smeulende salie. Zorg ervoor, dat de rook aan alle kanten langs het lichaam gaat. Breng de rook, eventueel met behulp van een veer, in de richting van het hart, dan naar het hoofd en langs de armen naar beneden. Vergeet ook de achterkant niet. Wanneer je voelt dat bepaalde delen van het lichaam meer aandacht nodig hebben zwaai je daar wat extra rook heen.

Het reinigen van een ruimte
Voor het reinigen van een ruimte ga je eerst vanuit de hoeken de rook van onderaf omhoog laten stijgen, eventueel met behulp van een veer.
Daarna loop je langzaam door de ruimte heen naar het raam terwijl je de rook, met behulp van een veer, in de ruimte verspreid. Vergeet ook de ruimten onder meubels niet. Wanneer je het gevoel hebt dat het voldoende is, ga je de kamer uit, doet  de deur achter je dicht en sluit die als het ware af met de rook van de salie.
Daarna kun je eventueel andere kamers op dezelfde manier reinigen. 
Na afloop spreek je een dankwoord uit.

Als u nog vragen heeft, kunt u ons mailen of bellen.
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu