Edelstenen en sterrenbeelden - FREE SPIRIT

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Edelstenen en sterrenbeelden

Informatie
Sterrenbeeld en Edelsteen 
Welke steen "hoort" bij mijn sterrenbeeld?

WATERMAN 21 januari – 19 februari
Watermannen zijn energiek en intuïtief en zijn meestal artistiek aangelegd. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam en staan altijd klaar voor een ander, maar zijn daarin soms wat fanatiek.
CHALCEDOON werkt kalmerend en bestrijdt agressiviteit. Bevordert de spraak en kan daardoor helpen tegen stotteren. Wordt aanbevolen tegen winterhanden en –voeten en tegen huidontstekingen.

VISSEN 20 februari – 20 maart
Vissen zijn gevoelige, meelevende mensen die altijd willen en kunnen luisteren naar andermans problemen. Ze zijn (over)gevoelig en vol fantasie maar soms besluiteloos.
AMETHYST werkt kalmerend en versterkend op hart en zenuwen en geeft daardoor innerlijke rust. De beste steen tegen migraine, spanningshoofdpijn en slapeloosheid. De Amethyst is ook een goede meditatiesteen.

RAM 21 maart – 20 april
Rammen regelen met een praktische instelling en veel energie en ondernemingslust hun eigen zaken. In de omgang met anderen zijn ze openhartig en direct maar niet altijd even tactvol.
JASPIS heeft een harmoniserende werking op de geest en bevordert het begrip in de relatie met anderen. Vermindert zwangerschapsbraken en kan een goede bevalling stimuleren.

STIER 21 april – 21 mei
De `aardse` Stier is symbool van de lente en voelt zich verbonden met de natuur. Houdt van lekker eten en hecht veel waarde aan bezit. Geduldig, praktisch maar soms eigenzinnig.
ROZE KWARTS bevordert creativiteit en volwassenheid. Versterkt het verstand en bestrijdt duizeligheid en ouderdomskwalen. Goed voor geduld en fantasie.

TWEELINGEN 22 mei – 21 juni
De natuur in deze periode groeit snel en vertakt zich. Net als de tweelingen die altijd van verandering en afwisseling houden en zich snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden.
TIJGEROOG activeert het denken en de concentratie en is dus een goed hulp bij examens. Werkt vooral gunstig bij verkoudheid, astma en andere ademhalingsproblemen.

KREEFT 22 juni – 22 juli
De Kreeft is geboren in een tijd van warmte en rijping van de oogst. Ze zijn vriendelijk, opgewekt en toegewijd aan familie en huis maar hebben soms te snel medelijden met zichzelf.
AVENTURIJN bevordert het geestelijk evenwicht en de zelfbeheersing en is bekend door zijn gunstig effect op huidproblemen. Vooral bij eczeem maar ook acne, psoriasis en jeuk.

LEEUW 23 juli – 23 augustus
De leeuw is geboren in de oogstmaand en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Leeuwen zijn zelfstandig en zelfbewust, vol temperament en daardoor soms zichzelf overschattend.
BERGKRISTAL bevordert het zelfvertrouwen en helpt tegen depressiviteit en evenwichtstoornissen. Helpt bij stoornissen van de menstruatie en de overgangsklachten.

MAAGD 24 augustus – 23 september
Maagden zijn ijverig, systematisch, behulpzaam en stellen hoge eisen aan zichzelf. Ze zijn goed in het doorgeven van kennis, maar zijn daarbij soms te schoolmeesterachtig.
CARNEOOL is de steen van de verdraagzaamheid en levensvreugde en kan het optreden van nachtmerries verminderen. Ook de steen tegen te lage bloeddruk en problemen bij bloedsomloop.

WEEGSCHAAL 24 september – 23 oktober
Weegschalen zijn blijmoedig, artistiek, hoffelijk en diplomatiek. Ze houden van luxe en comfort en zijn goed in situaties waar bemiddeling en diplomatie vereist is. Dat kan ontaarden in besluiteloosheid.
MOSAGAAT geeft helderheid van geest en innerlijke rust. Bevordert een goede darmwerking. Helpt tegen darmstoornissen, koorts, griep en oorontsteking.

SCHORPIOEN 24 oktober – 22 november
Schorpioenen zijn zeer toegewijd aan de partner, familie en het werk. Veel in hun karakter zweeft tussen twee uitersten, waardoor de sterke wilskracht soms dwars en tegendraads wordt ervaren.
AGAAT werkt kalmerend. Helpt tegen pijn en kramp, doofheid en vergiftiging. Versterkt tevens het gezichtsvermogen.

BOOGSCHUTTER 23 november – 21 december
Boogschutters zijn extravert, sportief, vindingrijk en levensgenieter. Vrij en onafhankelijk van anderen proberen ze hun leven in te richten. Soms met een tekort aan verantwoordelijkheidsgevoel.
SODALIET stimuleert het zelfvertrouwen, werkt kalmerend en bestrijdt daardoor hyperventilatie. Kan rustgevend werken en wordt aanbevolen bij problemen met een te hoge bloeddruk.

STEENBOK 22 december – 20 januari
Steenbokken zijn vriendelijke maar vooral ook hardwerkende mensen met een natuurlijk gezag en een droog gevoel voor humor. Degelijk en serieus op weg naar de top maar soms te pessimistisch.
ONYX, de steen van het hoofd en de huid, versterkt het gehoor en levert een bijdrage aan bestrijding van doofheid en oorsuizingen. Versterkt nagels en bestrijdt haaruitval.
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu